Links

Sport Vlaanderen

Sport Vlaanderen is de sportadministratie van de Vlaamse overheid. Bij Sport Vlaanderen kan je terecht voor alles wat sport is in Vlaanderen. De missie van Sport Vlaanderen is alle Vlamingen aan het sporten krijgen.

Skate Belgium

Skate Belgium is de website van de Koninklijke Belgische Kunstschaatsen Federatie. Je vindt er informatie over de kalender, reglementen, het nationale team en andere info op federaal vlak.

Féderation Francophone de Patinage Artistique

De Fédération Francophone de Patinage Artistique is de website van de Franse Kunstschaatsen Federatie. Je vindt er alle informatie in verband met kunstschaatsen voor de Franstalige gemeenschap.

International Skating Union

De Internationale Schaats Federatie, gesticht in 1892, is een internationale sport federatie, erkend door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) die zich bezig houdt met Kunstschaatsen en Snelschaatsen over heel de wereld.

Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) is het Nationaal Olympisch Comité (NOC) dat de Olympische Beweging en haar waarden in ons land vertegenwoordigt. Net als de 204 andere NOC’s wordt het BOIC erkend door het Internationaal Olympisch Comité.

Provinciale Kunstschaatsfederatie Antwerpen

PKA is een vzw die tot doel heeft het kunstschaatsen in de meest brede vorm te stimuleren. Deze stimulans wordt in samenwerking met verschillende overkoepelende instanties vorm gegeven.

Vlaamse Sportfederatie

De Vlaamse Sportfederatie vzw (VSF) is de koepelorganisatie die 82 erkende en gesubsidieerde Vlaamse sportfederaties in Vlaanderen bundelt. De VSF ondersteunt en vertegenwoordigt die federaties, goed voor meer dan 19.000 clubs en 1.400.000 sporters.

DynamoProject

De hoofdopdrachten van het Dynamo Project zijn: Informatie verstrekken onder de vorm van een gebruiksvriendelijke brochures, tools en andere producten. Documentatiecentrum en centraal aanspreekpunt zijn voor sportclubs: de helpdesk. Bijscholingen organiseren. Individuele maatbegeleiding aanbieden.